tulokterez


Tulok Teréz író, költő bemutatása


Zalaszabart a Kis- Balaton festői szépsége övezi a Zala folyótól néhány kilométerre. .Itt élek szüleimmel ‚testvéremmel.
Verseket óvodában, iskolában mindig könnyen tanultam. A versírással harminchárom éve az általános Iskola nyolcadik osztályában ismerkedtem. Enekkan tag vagyok a helyi Sík Sándor Római Katolikus Általános Iskolában.
Tagja vagyok a nagykanizsai Arany Ecset Irodalmi. és Előadói Csoportnak a Zalai Irók Egyesületének, és a budapesti Cserhát Művészkörnek.
Nagykanizsán közös munkánk eredményeként eddig két antológia született. Az Arcok c. kötet a 2003-as,az Álmok pedig 2004-i költészet napján kerülhetett az olvasók kezébe.
A keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ bordalok írására hirdetett pályázatot, ahonnan sikerült elhoznom a különdíjat 1998-ban. A millenniumra az Accordia kiadó két kötetes antológiát szerkesztett és ezzel egy időben kiadta a Lélekmélyből felzengő c. könyvet is. Mindhárom kötetben egy-egy versem olvasható. Sok segítséget kaptam Borbás György művészeti írótól, a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium nyugalmazott tanárától. Irásaimat leközölte a Göcsej Média, és a nagykanizsai, valamint a zalaegerszegi városi televízió. Verseim jelenleg is olvashatók a www.hetimix.hu címen. mail: info hetimix.hu.
Néhány éve Laczkó András, kaposvári irodalomtörténész javaslatára a gyermekvers költészetre átáltam . A gyermekek örömére óvodába, iskolába sok verset írok a farsangi jelmezekhez. A csongrádi Művészeti Kulturális és Sport Egyesület 2004-ben Szárnypróbálgatók címmel hirdetett pályázatán sikerült a
Pályakezdők Országos Antológiájába bejutnom. 2004 őszén indultam a pápai Boldog Jövőnkért Alapítvány pályázatán, amely szintén jó eredménnyel zárult. József Attila születésének századik évfordulóját egy újabb versgyűjteménnyel köszöntöttük, amely Lélekírók címmel került a könyvespolcra. Az évfordulóra Németh Lászlóné zalakomári tanárnő zenésítette meg az általam írt limerickeket, amit 2005. április 15- én a kanizsai Képzőművészetek Házában a zalakomári asszonykórus, és férfi énekkar adott elő a költészetnapi ünnepségen.
Munkáimat olvashatták a helyi, és a megyei lapokban, a Pannon Tükörben, és a budapesti Délibáb c. folyóiratban.Kába Limerickek


Az uram alkoholista,
Úgy hívják, hogy Pirok Pista.
Nem kell neki az eledel,
Reggeltől-estig csak vedel.
Mutatja a hosszú lista.
Hajnaltól jár a kocsmába,
Éjjel-nappal mindig kába.
A torkán csak sör, bor folyik,
Soha ki nem józanodik,
Csúszik-mászik porban-sárban
Nincs aki rajta segítsen,
Egyedül-tán-az Úristen.
Szídja-kéri-térden állva:
Ne hagyj itt a koszos-sárba!
Isten szól:- Majd jövő héten!sorkoz