takacs
Takacs László festőművész bemutatkozó oldala


Munkácson születtem 1940-ben. Családunk, 1945- ben költözött Hajdúböszörménybe. Első, meghatározó élményem a festészettel kapcsolatban az általános iskolában ért, amikor házi feladatként egy ezerszínű őszi szőlőlevelet kellett megfestenem. Mindig elbűvölt a természet csodálatos tárlata. Ifjú éveim alatt ismerkedtem meg Munkácsy Mihály, valamint Paál László alkotásaival, amelyek lenyűgöztek, és arra ösztönöztek, hogy elkezdjek hobbiszerűen festeni és képezni magam. A Hajdúsági Művészteleppel a hajdúböszörményi Faipari Vállalat igazgatójaként kerültem kapcsolatba, majd Égerházi Imre festőművész meghívására részt vehettem a Hortobágyi Művésztelep munkájában. Itt találkoztam Torok Sándorral, Gyurkovics Hunorral, Tar Zoltánnal, akiknek a társaságában megfigyelhettem és csiszolhattam magamban az alkotás különböző fázisait. Maghy Zoltán, és Dr. Szolnoki Zoltán, hajdúböszörményi festőművészek segítségével ismerkedtem meg mélyebben a festészet gyakorlati, technikai részleteivel. Pálnagy Balázs festőművész segített legtöbbet a képek szerkesztése, valamint kidolgozása tekintetében.
Több mint 40 éve festek. 2008-ban nyitottam meg Művészeti Megálló Galéria néven magángalériám, ahol az alkotásaim állandó kiállítás keretében megtekinthetők. Saját munkáim mellett lehetőséget kapnak helyi és az ország területén élő festőművészek alkotásaik bemutatására állandó, és időszaki kiállítások keretében. Számos munkám van magántulajdonban, az országban, valamint az országunk határán túl is, (Egyesült Államok, Lengyelország, Németország, Kassa.)

Csoportos kiállításokon 1985 óta rendszeresen részt veszek, 2008-ban került sor az első önálló kiállításomra Hajdúböszörményben, majd 2009-ben Nyíregyházán, 2010-ben Zsámbékon, 2011-ben Balmazújvárosban, Debrecenben, Székesfehérváron. Folyamatosan részt veszek festőversenyeken és művésztelepeken, (Igal, Pusztamonostor, Bajót, Őcsény, MMIKL Budapest, Kassa, Beregszász.)

Tagja vagyok az Országos Képző-és Iparművészeti Társaságnak. Szerepelek a Svájci szerkesztésű, Magyarországi Who is Who- életrajzi lexikonban.

Hitvallásom az alábbi József Attila idézettel tudom leginkább kifejezni: „A mű nem annyira a művész, mint inkább azok által él, akik szeretik a művészetet, és azért szeretik, mert keresik az emberséget.”