frankoanna

Hoczáné Frankó Anna bemutatkozó oldala

1980. szeptember 4-én született Szikszón.
Tanulmányait az encsi Kazinczy Ferenc Általános Iskola után a Váci Mihály Gimnáziumban folytatta, s művészet iránti érdeklődésének köszönhetően átkerült a miskolci Avasi Gimnázium speciális tantervű rajz tagozatára.
1997-ben Kéry Viola író felkérésére illusztrációkat készített az Erika és a manók című verses képeskönyvéhez.
1998-ban a Miskolci Vadaspark kihalt állatokat ábrázoló szoborparkjába megmintázta a több, mint egy méter magas óriás alka szobrát, mely bronzból kiöntve most is megtalálható az állatkertben.
Szemere Bertalan Szakképző és Művészeti Középiskolában felsőfokú fogtechnikusi szakmát; a Miskolci Egyetem Comenius Tanítóképző Főiskolai Karán tanítói diplomát szerzett. Jelenleg a Miskolci Egyetem joghallgatója.
Iskolában tanítás mellett művészeti szakköröket vezetett.
2003-ban a háromévente megrendezett Országos Képző-és Iparművészeti Tárlaton megyei és országos szinten is elismerésben részesült: főd
íjat, s a Nemzeti Kulturális Alapprogram Közművelődési Kollégiumának alkotói díját vehette át. 2006-ban ismét neki ítélték a grafikai fődíjat a XIX. Tárlaton.
Tagja a Cserhát-Batsányi Művészkörnek. 2010-ben a Cserhát Nívódíj arany fokozatában részesült.
2010-ben Kecskés Borbála Felhők könnye c. verses könyve az ő alkotásaival lett illusztrálva. Halleány címmel mesekönyv készül gyermekkori rajzaival.

sorkoz