2015


Budapesti Erzsébetligeti színházban ünnepelt
az országos Cserhát Művész Kör. Fesztiválja remekül sikerült.

Mint egy lágy szimfónia a láthatatlan karnagy vezényletére, az Őszi Gálát így jellemezhetjük, minősíthetjük röviden.
Mint ismeretes a szimfónia jelentése az összhang, egység, együtthangzás, és ez a csoda valósult meg 2016. október 16-án. Ismét telt házzal, rengeteg vendéggel.
Az izgalom a lelki készülődés a napra, már kellően fokozta a hangulatot, amikor sorra érkeztünk a színház parkjába, az ódon fák közelében, és éreztük az éter finom leheletét, a szellő simogatását.
Sok örömet adó tervezet előkészítése előzte meg vezetőink részéről a napot, szorgos kezek és gondolatok cseréltek gazdát, egyeztetve, hogy a legjobb legyen, és élővé váljon a Szeretet minden tag részére.
Elöljáróban megköszönjük Lovag Bornemisza Attila országos elnökünknek, Dáma Dezső Ilona Anna titkárunknak, Bornemisza Mária művészeti menedzsernek azt a fáradtságos munkát mellyel előkészítették számunkra ezt a csodát.
A műsorban résztvevőknek köszönet a jó hangulatért: Balázsi Judit előadóművésznek ki minden ünnepen kedvesen, humorosan, ötletesen vezeti a nap műsorát. A komlói népdalkör tiszta hangzású műsorát, Szabó Ottilia Ottcsi énekművész, költő és Nagy Péter Sebastián zeneszerző sziporkázó jelenlétét, Németh Nyiba Sándor zeneszerző lelki előadását, Kmetz Anna énekművész energikus énekét. Lelkünket emelte a magasságba Bacsa Ferenc operaénekes és Aaminah Szabó Ágnes táncművész közös műsora. Megható hangulatban hallgattuk Domoszlai János indián zeneszámait. G. Orosz Piroska énekeit. Közben a szép versek, színdarabok tették egy édes folyammá a műsort, mint a csendesen folydogáló patak zenéje a szikláról beleolvadva és erejével duzzad folyóvá válva, így vált a hangulat a vastapsokkal erőteljes örömmé, ünneppé.
Egyedülálló elképezés mely valóra vált, és adott szép meglepetést a Tallózó újság,- a Délibáb magazin mellékleteként - mely színes fotóival, bemutatkozó sorokkal, fényképekkel különleges hangulatot adott, és csodálkozást. Kiváló szerkesztés, és a sokszínű művészek, alkotók bemutatkozása munkákkal, gyönyörűséges. A szerkesztés finomságát köszönjük Bornemisza Máriának Körünk kulturális főmenedzserének. Öröm kezünkbe venni a lapot, és büszkeség olvasni benne neveinket. Színes virágcsokor lapozgatni finom lapjait. Köszönjük.
A Délibáb, a megújult művészeti magazin lapjai megszólaltatják a költők, írók szavait, üzenetet hordoznak, továbbítanak felénk. Megismerni egymás gondolkodását, örömét, fájdalmát. Ismert és ismeretlen társunk írásai kiáltanak felénk. A szellem ereje, az alkotások léte, és a mosoly a szívekben, ez a fesztivál.
Mindezekkel együtt egyéni örömök nyíltak, a pályázati eredmények hirdetése, átadása. Ennyi vidám, lelkében szálldosó ember együtt ritkán találkozik. Jólesik és fontos, hogy a munkának, alkotásnak gyümölcsét elismerjék, és ez a hivatalos értékelés, önbizalmat, további lelkesedést, aktivitást jelez a jövőre nézve. Köszönet a zsűrinek: Dáma Simon Veronika, Dáma Nógrádi Katalin, Lovag Ősi Kovács Imre, Dr. Surányi Rozália, Gy Simon Margit és nem utolsó sorban Bornemisza Attilának, Dezső Ilona Annának.
Mindannyian egymásnak is köszönjük,- velünk vált teljessé a nap - hogy részesei lehettünk eme ritka csodának, és vezetőinknek a sok munkát, a gondoskodó szeretetet felénk.


V. Sándor Irén Ilona
Az oldal tetejére