agardi
AGÁRDI GABRIELLA bemutatkozó oldala

Budapesten születtem és nőttem fel, jelenleg egy Pest megyei csendes kis faluban élek családommal. Alapvetően édesanyám formálta érdeklődésemet a művészetek iránt, már gyermekként számos múzeumba, kiállításra elvitt. Egyik kedvenc helyszínem a Szépművészeti Múzeum volt, még ma is megvan az a kártyajáték, amelynek lapjai a Régi Képtár ismert műveit szemléltette. További közvetlen, meghatározó művészeti élményemet Zách Ferenc adta, aki a Pannónia Iskola magyar-rajz szakos tanáraként engem is oktatott. Csodálatos szénrajzai, akvarelljei nagy hatással voltak rám.

Korai felnőtt éveimben másfelé sodort az élet, a munka és család mellett a művészet hosszabb időre feledésbe merült. Azonban az elmúlt években egyre több kiállításra kezdtem járni és újra hatalmába kerített az alkotás iránti vágy. Legjobban az olajfestészet vonzott. Az olajtechnikán kívül szívesen használok pasztellt, akrilt és akvarellt is, de azt hiszem, az olaj marad a "nagy szerelem".

A legfőbb célom a folyamatos fejlődés, ma már rendszeres résztvevője vagyok alkotótáboroknak, szakköröknek, nagy figyelemmel kísérem a kortárs művészek munkásságát, többeknél magántanulóként. Folyamatosan képzem magam, jelenleg is a Barcsay Rajziskolában tanulok. Rendszeres olvasója vagyok művészeti folyóiratoknak, szívesen járok könyvtárba, olvasom és gyűjtöm a képzőművészettel kapcsolatos, elsősorban antik könyveket.

Az érdeklődők az alkotásaimmal az alábbi helyszíneken, fórumokon találkozhattak:

Grassalkovich Művelődési Ház, Hatvan
Polgármesteri Hivatal, Dabas
Pannon Oktatási Központ, Dunaújváros
Közösségi oldalak
Litera-Túra Irodalmi, Művészeti és Kulturális Magazin
Irodalmi Rádió
Batsányi-Cserhát Művészkör, Délibáb folyóirat
Puszta Lovasudvar, Paks
Cered, Faluház
Révkomárom, Limes Galéria

Alkotásaim megtalálhatók idehaza és külföldön élő művészetem iránt érdeklők tulajdonában egyaránt, többek között Németországban, Belgiumban és Ausztráliában. Zsűriztetett képeim mind kiváló és dicséretes minősítésűek. 2017-ben a MAIT elnöke Bronzecset-díjat adományozott. Művészeti összefogások, jótékonysági rendezvények rendszeres, aktív résztvevője vagyok.

Elsősorban realista festőnek tartom magam, fontos, hogy képeim hangulatában belső világom tükröződjön, az alkotás közben használt színek, a választott téma pozitív érzelmeket váltson ki az emberekből. Örömmel tölt el, hogy adhatok magamból valamit, képeimmel gondolatokat, érzéseket ébresztek, amelyek képesek megállítani minket egy-egy pillanatra ebben a rohanó világban.

Ezúton is köszönöm szeretteim, barátaim támogatását, oktatóim önzetlenségét, segítő szándékát, nélkülük nem járhatnám ezt az utat. Nagy szeretettel köszöntök Mindenkit a világomban!

Agárdi Gabi