agardi
AGÁRDI GABRIELLA bemutatkozó oldala

Budapesten születtem és nőttem fel, jelenleg egy Pest megyei csendes kis faluban élek családommal.
Alapvetően édesanyám formálta érdeklődésemet a művészetek iránt, már gyermekként számos múzeumba, kiállításra elvitt. Egyik kedvenc helyszínem a Szépművészeti Múzeum volt, még ma is megvan az a kártyajáték, amelynek lapjai a Régi Képtár ismert műveit szemléltette.
További közvetlen, meghatározó művészeti élményemet Zách Ferenc adta, aki a Pannónia Általános Iskola magyar-rajz szakos tanáraként engem is oktatott. Csodálatos szénrajzai, akvarelljei nagy hatással voltak rám.
Korai felnőtt éveimben másfelé sodort az élet, a munka és család mellett a művészet hosszabb időre feledésbe merült, de alkotás iránti vágy nem hagyott nyugodni, így újra rajzolni, festeni kezdtem. Napjainkban az olajtechnikán kívül szívesen használok pasztellt, akrilt és akvarellt is, de azt hiszem, az olaj marad a "nagy szerelem". A legfőbb célom a folyamatos fejlődés, ma már rendszeres résztvevője vagyok alkotótáboroknak, szakköröknek, nagy figyelemmel kísérem a kortárs művészek munkásságát, többeknél magántanulóként. Folyamatosan képzem magam.
Pannónia Általános Iskola, Budapest – tanárom Zách Ferenc
Barcsay Rajziskola, Budapest – tanárom Kemény Zsuzsa
Művészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola, festő szak, Budapest – tanárom Posta Máté
Jelenlegi tanáraim Sinkó István /képzőművész, rajztanár, művészeti író, KISKÉPZŐ/, valamint Juhász István festő-restaurátor /Magyar Nemzeti Galéria/
Rendszeres olvasója vagyok művészeti folyóiratoknak, szívesen járok könyvtárba, olvasom és gyűjtöm a képzőművészettel kapcsolatos, elsősorban antik könyveket.
2017 óta fogadok magántanulókat, vezetek több helyszínen művészeti szakköröket, vezetője és szervezője vagyok többek közt az Újlengyeli Alkotóműhelynek és a Pest Megyei Képzőművészeti Alkotóháznak. Tagja vagyok a MANK-nak, a Batsányi-Cserhát Művész Körnek, valamint a Belvárosi Művészeti Egyesületnek. Rendszeresen festek a Magyar Nemzeti Galéria GYIK műhelytermében, a Galéria Körben. 2018 őszétől aktív tagja és segítője vagyok a Magyar Nemzeti Galéria Múzeumpedagógiai Osztályának.

Az érdeklődők az alkotásaimmal az alábbi helyszíneken, fórumokon találkozhattak:
Grassalkovich Művelődési Ház, Hatvan
Polgármesteri Hivatal, Dabas
Pannon Oktatási Központ, Dunaújváros
Közösségi oldalak
Litera-Túra Irodalmi, Művészeti és Kulturális Magazin
Irodalmi Rádió
Batsányi-Cserhát Művészkör, Délibáb folyóirat
Puszta Lovasudvar, Paks
Lommel, Belgium
Ceredi Művészeti Alkotótábor
Limes Galéria, Szlovákia, Révkomárom
Németország, Polling
Kendlimajor Művészeti Szabadiskola
Pest Megyei Kormányhivatal, Budapest
Perth, Ausztrália
Dr. Galéria, Aranytíz Kultúrház, Budapest
Újlengyeli Kultúrház
Nagybánhegyesi Művelődési Központ
Belvárosi Művészeti Egyesület, Párisi Udvar Galéria, Budapest
Budavári Palota, Magyar Nemzeti Galéria – Budapest
Skarica Máté Városi Könyvtár – Ráckeve
Semmelweis Egyetem – Budapest
Alkotásaim megtalálhatók idehaza és külföldön élő művészetem iránt érdeklők tulajdonában egyaránt. Zsűriztetett képeim mind kiváló és dicséretes minősítésűek. Művészeti összefogások, jótékonysági rendezvények rendszeres, aktív résztvevője vagyok.
Elsősorban realista festőnek tartom magam, fontos, hogy képeim hangulatában belső világom tükröződjön, az alkotás közben használt színek, a választott téma pozitív érzelmeket váltson ki az emberekből. Örömmel tölt el, hogy adhatok magamból valamit, képeimmel gondolatokat, érzéseket ébresztek, amelyek képesek megállítani minket egy-egy pillanatra ebben a rohanó világban.

Ezúton is köszönöm szeretteim, barátaim támogatását, oktatóim önzetlenségét, segítő szándékát, nélkülük nem járhatnám ezt az utat. Nagy szeretettel köszöntök Mindenkit a világomban!

Agárdi Gabi